Plaagdierpreventie
    • Het seizoen van het vliegende ongedierte zoals wespen en vliegen is aangebroken. U kunt veel hinder ondervinden van die kleine vliegende beestjes.
    • DemoSnelle service
    • DemoGrondige aanpak
    • DemoDefinitieve oplossing

Houtverduurzaming

Houtverduurzaming is het behandelen van het hout ter bescherming tegen micro organismen (zoals bacteriën, schimmels) of insecten (zoals de houtwormkever, huisboktor of de spinthoutkever).

De houtworm graaft een complete galerij van gangen in het hout. Het duurt zo’n 2 tot 4 jaar voordat de houtworm zich ontwikkeld tot kever. De kever wil uitvliegen en hij duwt het zaagsel in de boorrgangen naar buiten en maakt een opening vrij. Dit is de uitvliegopening. Onder deze uitvliegopening kunt u zaagsel vinden. Dit duidt op deze ongenodigde gasten. Afhankelijk van het soort kever varieert deze opening van 1-4mm

Hout kan hiervoorpreventief behandeld worden, door het bespuiten van onbehandelde houtoppervlakten met beschermende chemicaliën. Wanneer al aantasting plaatsgevonden (b.v. (on-) zichtbare boorgangen of boormeel onder het hout) dan wordt het hout bespoten of onder hoge druk geinjecteerd.

Bel gerust voor informatie of een vrijblijvende offerte.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? 

Wij staan u graag te woord

KLIK HIER

Dealer van:

boerenwinkel

UA-75915853-1